Page: Turizam

Novi Sad – raskošna mešavina istorije, kulture i zabave

U Novom Sadu, glavnom gradu Autonomne Pokrajine Vojvodine, smeštenom na obalama Dunava, provešćete uzbudljive dane i noći. Plaže na Dunavu, Petrovaradinska tvrđava, muzeji, galerije, restorani, klubovi i kafići, sa velikom ponudom međunarodne i tradicionalne kuhinje i vrhunskih vina, ispuniće vaše vreme tokom celog dana.

Ako vas interesuje istorija, uživaćete u šetnji gradom. Od centralnog gradskog trga, Trga Slobode, ulicama starog gradskog jezgra koje čuvaju duh i izgled druge polovine 19. veka, pa sve do Petrovaradinske tvrđave, jedne od najlepših i najbolje očuvanih tvrđava Evrope. Predah možete potražiti u zelenilu gradskih parkova, čijem se održavanju pridaje velika pažnja.

U gradu vam sigurno neće biti dosadno. Koncerti, muzičke i pozorišne predstave, mnogobrojni restorani, kafići, klubovi –za svakoga ponešto

U našem gradu život pulsira sve vreme i na svakom mestu: na ulicama, u restoranima i na reci. Možete birati bilo koju vrstu muzike, bilo koju vrstu hrane i bilo koju vrstu pića. Srešćete zanimljive i zainteresovane ljude, osećaćete se kao među starim prijateljima, bez potrebe za konvencionalnim ponašanjem.