Page: Posao

Nacionalna služba za zapošljavanje

Osnovna uloga

Moderan javni servis koji pruža usluge nezaposlenim licima i poslodavcima u Srbiji
Početkom delovanja javne službe zapošljavanja u Srbiji smatra se datum 14. decembar 1921. godine, kada je objavljen jedan od prvih propisa kojima se reguliše oblast zapošljavanja, “Zakon o zaštiti radenika”.

Nacionalnu službu za zapošljavanje čine Direkcija, dve Pokrajinske službe, 34 filijale, 21 služba i više od 120 ispostava u svim okruzima u Republici Srbiji.

Ukoliko ste nezaposleni, želite da promenite ili otpočnete sopstveni posao ili vam je potreban savet u vezi sa zapošljavanjem, obratite se Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Informacije o radu i uslugama Nacionalne službe za zapošljavanje i slobodnim radnim mestima:

Pozivni centar:
0800/300-301, za nezaposlena lica (poziv je besplatan),
0901/300-301, za poslodavce.

Radno vreme Pozivnog centra je radnim danima od 8 – 16 časova.

 

Nacionalna služba za zapošljavanje je nosilac nekoliko projekata za zapošljavanje u kojima se možda i Vi prepoznajete:

 

  • Projekat Podrška nacionalnim naporima za promovisanje zapošljavanja mladih i upravljanje migracijama (Zajednički program)

Zajednički program Ujedinjenih nacija će se realizovati u saradnji sa Vladom Republike Srbije, u 35 opština u Beogradu, južnobačkom i pčinjskom okrugu, polazeći od visoke stope nezaposlenosti mladih u ovim područjima i velikog broja povratnika na osnovu Sporazuma o readmisiji. Zajednički program će podržati institucije na nacionalnom i lokalnom nivou da implementiraju mere aktivne politike zapošljavanja, koje će unaprediti zapošljavanje mladih u Republici Srbiji i ujedno uticati na socijalno-ekonomski položaj povratnika i migranata.Zajednički program je otpočeo 01. jula 2009. godine.

Program finansira Španski fond za dostizanje milenijumskih ciljeva razvoja za mlade, zapošljavanje i migracije (6.143.138,00 USD).